Windows 11 krijgt een Widget-boost omdat Amazon oude Kindles afsnijdt

Tech News


Het is weer zondag, wat betekent dat het tijd is voor een nieuwe editie van Trusted Reviews Winners and Losers, waarin we het beste en slechtste nieuws van de afgelopen week op het gebied van technologie verzamelen.

Deze week begon Sony PlayStation Plus wereldwijd uit te rollen en onthulde de PSVR met meer dan 20 games. Asus onthulde een razendsnelle 500Hz-gamingmonitor en naar verluidt zijn Apple, Disney en Amazon in gesprek gegaan om EA over te nemen.

In de wereld van mobiel plaagde Motorola een 200-megapixel smartphone, werkte Xiaomi samen met camerafabrikant Leica en het gerucht ging dat Apple te maken had met productievertragingen voor de iPhone 14 Max.

De winnaarstitel van deze week ging naar Microsoft nadat het een handvol handige nieuwe functies voor Windows 11 had aangekondigd, terwijl Amazon onze verliezer was nadat het bedrijf contact had opgenomen met gebruikers over zijn oudere Kindle-modellen…

Windows 11-widgets

Winnaar: Microsoft

Deze week hield Microsoft zijn Build ’22-conferentie waar het de volgende reeks functies voor Windows 11 aankondigde.

Een update die onze aandacht trok, was de toevoeging van widgets van derden.

Microsoft introduceerde Widgets in Windows 11 zodat gebruikers in één oogopslag belangrijke informatie en app-inhoud in de taakbalkweergave kunnen zien – vergelijkbaar met hoe iOS- en Android-widgets op uw telefoon werken.

Op dit moment hebben alleen first-party apps, zoals de weer- en verkeers-apps of Bing Maps, Widgets, maar binnenkort zullen externe ontwikkelaars met Win32- en PWA-apps hun eigen apps aan de mix kunnen toevoegen.

Een andere tijdbesparende toevoeging die binnenkort de bèta ingaat, is de knop “Alles herstellen” van de Microsoft Store.

Deze functie zal ongelooflijk handig zijn voor degenen die hun Windows-pc’s upgraden. Waar gebruikers voorheen gedwongen waren om de apps die ze op hun oude pc hadden handmatig opnieuw te installeren, kunnen ze met de knop Alles herstellen ze allemaal met één klik naar hun nieuwe computer verplaatsen.

Deze nieuwe functies maken het niet alleen sneller voor gebruikers om hun pc’s in te stellen, maar het zou ook de apps nuttiger moeten maken, omdat ze niet langer hoeven te wachten tot ze zijn geladen, omdat ze de meest cruciale informatie direct in de taakbalk van Windows 11.

Startscherm Kindle Paperwhite Signature Edition
Kindle Paperwhite Signature-editie

Verliezer: Amazon

Onze verliezer deze week is Amazon – of liever, Kindle-gebruikers die nog steeds vasthouden aan oude hardware – nadat het bedrijf had gewaarschuwd dat ze op bepaalde e-readers geen nieuwe e-books meer zouden kunnen kopen.

Volgens een e-mail die deze week naar gebruikers is verzonden (via Goedelezer), kunnen degenen die de Kindle (2e generatie) International, Kindle DX International, Kindle Keyboard, Kindle (4e generatie) en Kindle (5e generatie) gebruiken vanaf augustus 2022 geen boeken meer op hun e-readers zoeken, kopen of lenen .

Gebruikers kunnen nog steeds boeken kopen met andere apparaten en ze naar hun Kindle laten sturen, maar Amazon biedt 30% korting aan iedereen die afstand wil doen van hun oude Kindle in een missie om hen te overtuigen om te upgraden naar een van de nieuwere generaties. modellen.

Amazon is niet het enige bedrijf dat op dit moment oude technologie afsnijdt. Een rapport van WABetaInfo onthulde dat WhatsApp vanaf oktober de ondersteuning voor iPhones met iOS 10 en iOS 11 beëindigt.

Hierdoor lopen iPhone 5- en 5C-gebruikers het risico de toegang tot de berichtenservice en al hun groepschats te verliezen, aangezien deze modellen iOS 12 niet echt ondersteunen.

Al met al lijkt het erop dat veel mensen die 9-10 jaar oude apparaten gebruiken dit jaar de druk zullen voelen om hun hardware te upgraden als ze willen blijven chatten op WhatsApp en e-books willen downloaden in 2023.

Sharing is caring!

Leave a Reply