WhatsApp test Rich Preview-links voor tekststatusupdates, nieuwe interface op Android

Tech News


WhatsApp blijkt rich link-previews te testen voor tekststatusupdates. Op dit moment worden links die worden gedeeld op WhatsApp-statussen weergegeven als gewone URL-tekst, zonder dat er extra elementen worden weergegeven om details over de webpagina waarnaar wordt verwezen, te bekijken. De instant messaging-app maakt op dat vlak blijkbaar een grote verandering door het testen van rich link-previews. WhatsApp zou ook werken aan een nieuwe interface voor het bijwerken van de tekststatus voor Android-gebruikers, die in een later stadium voor de massa zou worden geïntroduceerd.

Volgens een verslag doen van door WhatsApp beta-tracker WABetaInfo, de instant messaging-app van Meta is gespot met het testen van rich link-previews voor tekststatusupdates waarmee gebruikers naar de webpagina-elementen kunnen kijken zonder erop te tikken.

WABetaInfo heeft een screenshot gedeeld waarvan wordt gezegd dat het afkomstig is van een bètaversie van WhatsApp voor iOS. WhatsApp kan echter binnenkort ook beginnen met het testen van dezelfde ervaring op Android en desktop.

whatsapp rich link previews tekst status update afbeelding wabetainfo WhatsApp

WhatsApp lijkt bezig te zijn met het introduceren van rich link-previews voor tekststatusupdates
Fotocredit: WABetaInfo

Exacte details over wanneer rich link-previews op WhatsApp-statusupdates beschikbaar zullen zijn voor reguliere gebruikers, moeten nog worden onthuld. De update is ook al beschikbaar voor bètatesters op iOS. Desalniettemin suggereren historische gegevens van de app dat de update aanvankelijk enige tijd beperkt kan blijven tot bètatesters.

In 2017 introduceerde WhatsApp rich link-previews voor chats. Het heeft de ervaring bijgewerkt toen gebruikers een voorbeeld van de link begonnen te zien, zonder dat ze erop hoefden te tikken.

WhatsApp is ook begonnen testen de nieuwe interface voor tekststatusupdate voor Android-gebruikers. WABetaInfo meldt dat de update naar WhatsApp voor Android bèta 2.22.11.13 komt. Het verplaatst de selectieopties voor emoji, tekst en achtergrondkleur van de linkerbenedenhoek van het scherm naar rechtsboven. Dit is identiek aan WhatsApp voor iOS, waar je al deze opties rechtsboven hebt.

whatsapp tekst status update interface android verandert wabetainfo WhatsApp

WhatsApp test zijn nieuwe interface voor tekststatusupdate voor Android-gebruikers
Fotocredit: WABetaInfo

De bijgewerkte interface brengt ook een vernieuwde ondertitelweergave dat WhatsApp in april werd getest voor Android-gebruikers. Het markeert de ontvangers van uw statusupdates en laat u het publiek voor uw specifieke status wijzigen van alle contacten in selectieve. U kunt op de knop voor bijschriftweergave tikken om die wijziging aan te brengen.

WhatsApp test momenteel de nieuwe interface voor tekststatusupdates met enkele bètatesters. Als je de update op je bètaversie nog niet hebt gezien, moet je mogelijk nog een paar dagen wachten om WhatsApp de wijzigingen op je Android-apparaat te laten uitrollen.

Vorige week werd WhatsApp gespot met het testen van enkele van zijn handige zakelijke chatfilters voor alle gebruikers. Het bleek ook te werken aan een berichttimerfunctie voor bestaande chats.


Sharing is caring!

Leave a Reply