Wat gaat er gebeuren met de miljoenen batterijen voor elektrische auto’s nadat hun levensduur is geëindigd?

Tech NewsHet recyclen van autobatterijen is een moeizaam en gevaarlijk proces waarbij ze uit elkaar worden gehaald om de metalen erin te extraheren. Om dit te doen, gebruiken recyclers doorgaans twee technieken: pyrometallurgie en hydrometallurgie, Wetenschap gemeld. Pyrometallurgie, de voorkeursmethode, versnippert de batterij en vervolgens verwijdert een verbrandingsproces het metaal. Bij hydrometallurgie wordt de batterij ondergedompeld in zuur om het metaal te scheiden. Bij beide methoden bestaat het risico van uitstoot van giftige dampen of een regelrechte explosie (via Wetenschap).

Er zijn ook andere problemen. In tegenstelling tot andere compacte batterijen, wegen EV-batterijen ongeveer 960 pond, volgens: Bedrade. Als u een EV-fabrikant bent, kan het vinden van goed transport en opslag een logistieke nachtmerrie zijn. Ze zijn ook brandgevaarlijk als en wanneer ze samen worden opgeslagen. Een rapport van de Agentschap voor milieubescherming ontdekte dat tussen 2013 en 2020 meer dan 240 branden met lithium-ionbatterijen uitbraken in 64 gemeentelijke afvalfaciliteiten.

En dat is niet alles. Als deze batterijen hun weg vinden naar stortplaatsen, kunnen schadelijke gifstoffen zoals lood en nikkel de bodem en grondwatervoorraden vervuilen (via AZO Clean Tech).

Sharing is caring!

Leave a Reply