Verbeter de aanraakrespons met Microsoft’s Surface Duo 2 met deze ene simpele truc

Tech News


 • Ondanks vele verbeteringen aan de prestaties van het aanraakscherm van Surface Duo 2, zien sommigen nog steeds ruimte voor verbetering.
 • Een nieuwe “hack” lijkt de aanraakrespons voor typen en scherminteracties direct te verbeteren.
 • Vanwege de verbetering is echter een verlies van een deel van de levensduur van de batterij te verwachten.

Microsoft heeft de afgelopen 11 maanden geweldig werk verricht door zowel de originele Surface Duo als Surface Duo 2 te verbeteren. De software is stabieler, betrouwbaarder en sneller, en veel van de maandelijkse patches hebben aanraakvertraging en invoeronregelmatigheden aangepakt, waardoor veel Duo-bezitters behoorlijk tevreden zijn.

Ondanks alle verbeteringen volgen beide Surface Duo’s echter nog steeds meer geavanceerde apparaten zoals de Samsung Galaxy Z Fold-serie voor zaken als aanraakrespons. Deze discrepantie is iets dat ik heb opgemerkt met de nieuwe Fold 4, hoewel een deel ervan kan worden toegeschreven aan de verbeterde Snapdragon 8+ Gen 1 in vergelijking met de oudere Snapdragon 888 van Surface Duo 2.

Nu is er een nieuwe eenvoudige truc ontdekt door een YouTuber. In mijn ervaring ermee lijkt het de respons van de schermen voor Surface Duo 2 (en vermoedelijk Surface Duo 1) aanzienlijk te veranderen.

YouTuber Dat is niet Ricardio heeft de video iets meer dan een week geleden gedeeld. Hoewel het 10 minuten duurt, is het meeste daarvan de gastheer die uitlegt waarom hij Surface Duo 2 zo leuk vindt, maar ook op enkele van zijn problemen wijst.

Om 6.31 uur begint hij de truc uit te leggen, die eenvoudig is en minder dan een minuut kost om te implementeren. Het geheim is om batterij-optimalisatie uit te schakelen voor de systeem-UI en, optioneel, Microsoft Launcher en uw favoriete toetsenbord.

Hier is hoe het wordt gedaan:

 • Ga naar Instellingen
 • Scrollt naar Apps en meldingen
 • Tik op een recente app (het maakt niet uit welke)

Krediet: Daniel Rubino
 • Scroll naar beneden naar Accu en tik erop

Krediet: Daniel Rubino
 • Tik Batterij-optimalisatie
 • Kiezen Alle apps vanaf het begin
 • Scroll naar beneden en vind Systeem-UI en tik erop

Krediet: Daniel Rubino
 • Kiezen Niet optimaliseren en Gedaan

Krediet: Daniel Rubino

Dat is het. Je zou moeten voelen dat de gebruikersinterface onmiddellijk responsiever wordt.

U kunt het bovenstaande ook herhalen voor Microsoft Launcher en welk toetsenbord u ook gebruikt (Microsoft SwiftKey is de standaard).

Als u optimalisatie voor Microsoft Launcher en het toetsenbord uitschakelt, moet u het apparaat opnieuw opstarten om ze opnieuw te laden.

Wat is het addertje onder het gras?

Surface Duo 2

(Afbeelding tegoed: Windows Centraal)

De volgende vraag is natuurlijk: waarom heeft Microsoft dit niet zelf gedaan?

Er is één begrijpelijke reden: we hebben zojuist de batterij-optimalisatie uitgeschakeld voor ten minste één belangrijke OS-component (systeem-UI) en mogelijk twee andere (toetsenbord en opstartprogramma). Inderdaad, Dat is niet Ricardio heeft uitgebreid getest met deze truc en merkte dat de levensduur van de streaming-batterij daalde van ongeveer 5 uur en 30 minuten naar 4 uur en 50.

De levensduur van de batterij op Surface Duo en Surface Duo 2 is altijd beter geweest dan verwacht, gezien de unieke dubbele 90Hz-schermen, maar het is vaak “gewoon OK” volgens moderne smartphone-normen. Misschien deed Microsoft dit als een afweging om de levensduur van de batterij te verlengen. We zijn niet helemaal zeker van het denkproces hier, maar iets dat onze senior Windows-editor Zac Bowden onderzoekt om erachter te komen.

Het is ook niet bekend of de Android 12L-implementatie van Microsoft, die in de komende maanden wordt verwacht, de aanraakgevoeligheid aanpakt of zelfs nieuwe stuurprogramma’s en optimalisaties introduceert.

Maar voor nu, als je dit wilt uitproberen, ga je gang, want het is snel omkeerbaar.Sharing is caring!

Leave a Reply