Vanaf augustus kun je geen nieuwe e-boeken meer kopen op je oude Kindle

Tech NewsBepaalde oude Kindle-e-readers kunnen vanaf augustus geen nieuwe e-boeken meer kopen, zo is bekend geworden.

Amazon heeft waarschuwingsmails gestuurd naar eigenaren van de Kindle (2e generatie) International, Kindle DX International, Kindle Keyboard, Kindle (4e generatie) en Kindle (5e generatie). Deze klanten kunnen vanaf augustus geen e-boeken meer rechtstreeks op hun Kindle-apparaten bekijken, kopen of lenen.

Het is vermeldenswaard dat het nog steeds mogelijk zal zijn om nieuwe e-boeken op deze oudere apparaten te lezen, maar je zult ze via de Amazon-website op een ander apparaat moeten verkrijgen.

Amazon heeft geen reden gegeven voor deze laatste ruiming, maar Goedelezer speculeert dat dit zou kunnen komen door het gebrek aan ondersteuning voor nieuwere Transport Layer Security (TLS)-versies. Deze oudere apparaten zitten vast op de oudere TLS 1.0- en 1.1-protocollen.

Om het effect van deze aankondiging te verbeteren, biedt Amazon eigenaren van dergelijke oudere Kindles-promotiecodes 30% korting op een nieuwe Kindle (zoals de Amazon Kindle Paperwhite Signature Edition) en $ 40 aan gratis e-boektegoed.

Dit is de eerste keer dat Amazon de toegang tot zijn winkel op een hele groep Kindle-e-readers op zo’n manier heeft afgesloten. De voortdurende ondersteuning voor oudere Kindle-apparaten is de laatste tijd echter een probleem geworden voor Amazon.

Tegen het einde van 2021 begonnen oudere Kindles de toegang tot internet te verliezen toen mobiele operators hun krakende oude 3G-netwerken begonnen af ​​te sluiten. Veel oudere Kindles hadden geen Wi-Fi-connectiviteit, dus er is geen alternatieve manier om verbinding te maken met internet voor hen.

Sharing is caring!

Leave a Reply