Samsung Galaxy S23 Ultra zal naar verluidt beschikken over een camera van 200 megapixels, mogelijk een snellere vingerafdruksensor

Tech News


Samsung Galaxy S23 Ultra – de vermeende opvolger van de Galaxy S22 Ultra – zou volgens een rapport kunnen worden uitgerust met een 200-megapixelcamera. Samsung onthulde eerder dit jaar de Galaxy S22-serie en zal naar verwachting ergens volgend jaar de Galaxy S23-reeks introduceren. Ondertussen beweert een tipgever dat de Galaxy S23 Ultra ook kan worden uitgerust met Qualcomm’s 3D Sonic Max-vingerafdruktechnologie. Het bedrijf heeft nog geen officiële details bekend gemaakt over de opvolger van zijn vlaggenschip Galaxy S22 Ultra.

Volgens een rapport door Korea IT News, Samsung is van plan om een ​​200-megapixel camera op een van de Galaxy S23-serie smartphones te plaatsen. De Galaxy S23 Ultra zou de enige handset in de serie kunnen zijn die is uitgerust met de sensor, volgens het rapport, dat beweert dat Samsung’s Mobile Experience (MX)-divisie deze informatie heeft doorgegeven aan belangrijke camerapartners van het bedrijf.

Samsung zou volgens het rapport zijn ontwikkelings- en productieplannen hebben doorgegeven, waarin staat dat het enkele bedrijven de opdracht heeft gegeven om onderdelen voor zijn 200-megapixelsensor te ontwikkelen. Het rapport vermeldt dat momenteel alleen Samsung Electro-Mechanics en Samsung Electronics 200 megapixel camera’s produceren. De supply chain zal naar verwachting uitbreiden wanneer deze sensor begint te verschijnen op relatief goedkopere apparaten, volgens het rapport.

Met name Samsung introduceerde voor het laatst een camera-upgrade met de introductie van de 108-megapixelsensor op de Galaxy S20 Ultra. De volgende Galaxy S21 Ultra en Galaxy S22 Ultra hebben ook een primaire camera van 108 megapixels.

Ondertussen tipter Alvin (@sondesix) onlangs getweet dat Samsung waarschijnlijk de 3D Sonic Max-vingerafdruktechnologie van Qualcomm voor de Galaxy S23 Ultra zal gebruiken. Deze vingerafdruksensor zou aanwezig zijn op de Vivo X80 Pro en de iQoo 9 Pro. Deze sensor heeft naar verluidt een groot scangebied en een hoge scansnelheid, wat de ontgrendelingstijden aanzienlijk kan verkorten en fouten kan verminderen tijdens het authenticeren van gebruikers.
Sharing is caring!

Leave a Reply