Openingscredits ‘House of the Dragon’ uitgelegd

Tech News


Aflevering 2 van Huis van de Draak misschien de draken in actie hebben gebracht, maar dat was niet de meest opwindende functie. Nee, de Game of Thrones prequel-serie onthulde eindelijk een openingstitelreeks, na aflevering 1 verrassend begon op een abrupte, openingssequens-vrije noot. Waarom hebben de showrunners ervoor gekozen om het iconische aspect van de originele serie weg te laten?

Waarom aflevering 1 van ‘House of the Dragon’ geen openingstitels had

“Het was een creatieve keuze”, onthulden Ryan Condal en Miguel Sapochnik vorige week Amusement vanavond. “Het leek belangrijk dat zodra het doek opging, om zo te zeggen, het hebben van een titelreeks als een verwennerij voelde. We wilden verder gaan en het verhaal vertellen.”

Het blijkt dat de langverwachte titelreeks exact dezelfde muziek deelt als Game of Thrones.

Waarom de openingstitels van ‘House of the Dragon’ hetzelfde zijn als ‘Game of Thrones’

Ramin Djawadi, componist voor zowel Game of Thrones als House of the Dragon, stipte aan (maar legde niet volledig uit) de overeenkomsten tussen de partituren.

“Ik kan dit veel zeggen, we wilden heel graag het DNA levend houden voor House of the Dragon uit de originele show,” Djawadi vertelde Entertainment Weekly voorafgaand aan de première van de show. “We zullen thema’s horen die we ons herinneren van de originele show, maar omdat het allemaal nieuwe personages zijn, dit is 200 jaar geleden, is er een hoop nieuw materiaal dat ik heb geschreven, veel nieuwe thema’s die we zullen horen.”

Wat zal er nog meer hetzelfde zijn? Cello’s.

“Wat voor mij belangrijk was, was om het algemene geluid levend te houden. Het grote geluid van Game of Thrones, het primaire instrument was altijd de cello, en we zullen de cello zeker weer horen in de show,” zei Djawadi. “Net zoals ik de show stilistisch schrijf, hoop ik dat mensen het zullen horen en zeggen: ‘Oké, ik voel me vertrouwd. We zijn terug in Westeros.’ Dat was altijd het idee.”

Wat betekenen de openingstitels van ‘House of the Dragon’?

De openingstitels bevatten insignes die verschillende Targaryens voorstellen, waaronder prinses Rhaenyra — je kunt dezelfde insignes zien in de ketting die prins Daemon haar gaf. Het bloed staat voor veel elementen: de obsessie van House Targaryen om de zuiverheid van hun bloedlijn te behouden, hun motto “vuur en bloed” en de vernietiging die hen uiteindelijk zal overkomen.

De achtergrond van de openingscredits lijkt hetzelfde als het model van Old Valyria in de kamers van koning Viserys. Valyria was ooit de hoofdstad van een grote beschaving die werd verwoest tijdens een catastrofale vulkaanuitbarsting. Alleen Huis Targaryen heeft het overleefdomdat het Drakensteen over de Smalle Zee had gevestigd.

Nieuwe afleveringen van House of the Dragon zijn zondag op HBO te zien.Sharing is caring!

Leave a Reply