OnePlus 10 kan op één belangrijk gebied enigszins afwijken van het Pro-model

Tech News


Wat je moet weten

  • Een nieuwe set gelekte renders zou het ontwerp van de OnePlus 10 laten zien.
  • De gelekte renders lijken op de OnePlus 10 Pro, maar het camera-eiland lijkt net iets anders te zijn.
  • De vanille OnePlus 10 lijkt een plat scherm te hebben, in tegenstelling tot het gebogen scherm van het Pro-model.

De nieuwe richting van OnePlus voor zijn smartphonemerk kan ertoe hebben geleid dat het bedrijf de vanilleversie van zijn nieuwste vlaggenschiptelefoon heeft geannuleerd, maar het lijkt erop dat het lekken over de OnePlus 10 niet is gestopt.

De meest recente komt van leaker Yogesh Brar, die een solide trackrecord heeft voor smartphonelekken (via OnSiteGo (opent in nieuw tabblad)). Een nieuwe set gelekte renders zou het ontwerp van de onaangekondigde OnePlus 10 laten zien, wat een vertrouwd ontwerp suggereert met kleine verschillen met de OnePlus 10 Pro.

Het is echter verstandig om deze renders met een korreltje zout te nemen. Dat komt omdat de renders zouden zijn gebaseerd op een vroeg prototype van het apparaat in plaats van op de gebruikelijke CAD-gebaseerde afbeeldingen. Dit houdt in dat er dingen kunnen veranderen in de definitieve versie, ervan uitgaande dat OnePlus van plan is er een uit te brengen.

Hoe dan ook, sommige aspecten van het lek lijken plausibel. De achterkant van de telefoon is bijvoorbeeld identiek aan de OnePlus 10 Pro, op het grotere camera-eiland na. Zoals te zien is in de onderstaande afbeeldingen, lijkt de OnePlus 10 de cameramodule van het Pro-model te lenen en deze helemaal naar de linker- en rechterrand uit te breiden.

Je merkt ook een klein verschil in de camera aan de voorkant. De renders tonen een display met een uitsparing in het midden voor de selfiecamera. De frontshooter van de Pro-variant daarentegen bevindt zich in de linkerbovenhoek.

OnePlus lijkt ook een van de unieke hardwarefuncties van zijn smartphones te dumpen sinds de OnePlus 2: de waarschuwingsschuifregelaar. Volgens Brar (opent in nieuw tabblad), dit is waarschijnlijk omdat OnePlus deze functie in de toekomst zal beperken tot zijn Pro-modellen naast OPPO’s vlaggenschiptelefoons. Desalniettemin bevinden de volumeknop en de aan / uit-knop zich waar ze normaal gesproken worden gevonden.

Het voorpaneel lijkt ook plat in vergelijking met het gebogen scherm van de Pro-versie. Gezien de vergelijkbare benadering van het bedrijf voor de OnePlus 9 en 9 Pro, is dit echter niet verrassend.

Hoe duister de renders ook zijn, er zijn ook twijfels dat OnePlus ooit een vanilleversie van zijn beste Android-telefoon zal uitbrengen. Het is mogelijk dat de Chinese telefoonmaker in plaats daarvan de goedkopere versie introduceert als de OnePlus 10T. De tijd zal het leren.
Sharing is caring!

Leave a Reply