Moet Microsoft zo vroeg stoppen met het aankondigen van releasedatums voor zijn games?

Tech News


Bron: Bethesda Softworks

De vertraging van Starfield en Redfall duwde Bethesda’s eerste twee exclusieve Xbox-consoletitels terug sinds de aankoop door Microsoft. De verhuizing heeft een gat achtergelaten in de 2022-opstelling van Xbox en heeft veel fans teleurgesteld. Het is ook het nieuwste voorbeeld van de game-industrie die een releasedatum belooft, maar niet kan leveren.

Natuurlijk worden games om verschillende factoren vertraagd. Ontwikkelaars, artiesten en degenen die aan titels werken, hebben gedurende meerdere jaren ongelooflijk veel moeite gedaan om een ​​nieuwe game te lanceren. Maar de realiteit is dat games vaak vertraging oplopen, dus we willen graag weten of Microsoft een andere aanpak moet kiezen.

In de poll van deze week willen we weten hoe jij denkt dat Microsoft aankomende games zou moeten aankondigen.

Microsoft en andere game-uitgevers hebben verschillende benaderingen gevolgd om games aan te kondigen. Sommige titels, zoals die in de Forza-serie, worden meestal aangekondigd wanneer ze bijna klaar zijn en slechts een paar maanden later uitkomen. Dit is een meer voorzichtige benadering die resulteert in bijna geen vertraagde titels, maar die geen hype creëert of een bedrijf toestaat een item op een openbare roadmap te plaatsen.

Andere titels, zoals de Fable-reboot en Perfect Dark, werden aangekondigd zonder een specifieke releasedatum. Met deze aanpak kunnen mensen enthousiast worden over het spel zonder een bedrijf aan een release-venster te binden.

Bedrijven zullen de lancering van Halo Infinite waarschijnlijk niet willen evenaren, zelfs als de game zelf hoog gewaardeerd wordt. Microsoft kondigde de game in 2018 aan, kondigde een jaar later een release-venster aan en stelde de game vervolgens uit tot 2021. Zelfs na de release mist Halo Infinite ondersteuning voor multiplayer-campagne co-op en Forge, naast andere belangrijke functies.

Moet het bedrijf vaste data vastleggen? Moet het games aankondigen zonder enige belofte? Moet team Xbox wachten met het aankondigen van games tot vlak voordat ze worden gelanceerd? Laat het ons weten in de poll van deze week en leg je redenering uit in de reacties hieronder.Sharing is caring!

Leave a Reply