Mensen die crypto verloren in de Celsius stortten wanhopig in en proberen het terug te krijgen

Tech News


“Als ik deel ga uitmaken van het waarschuwende verhaal in crypto, weet ik dat ik niet gewoon heb toegekeken en niets heb gedaan.”

Langzaam vervagen

Toen Celsius – de “Unbank Yourself”-predikende cryptogeldschieter die bekend werd door het aanbieden van opmerkelijk hoogrentende, maar naar verluidt veilige gebruikersaccounts – vorige maand failliet ging, kostte het $ 4,7 miljard aan gebruikersactiva. Volgens alle accounts is het onwaarschijnlijk dat gebruikers ooit nog iets van dat geld zullen zien.

Sommige mensen weigeren echter zonder slag of stoot naar buiten te gaan. En hoewel hoop over het algemeen vrij schaars was, The New York Times meldt nu dat een specifieke groep gekwetste Celsius-gebruikers kunnen hebben een maas in de wet gevonden die in hun voordeel werkt.

Kans vechten

Celsius was alleen in staat om zijn gevaarlijk hoge opbrengsten te genereren – soms wel 18 procent per jaar – door de deposito’s van hun gebruikers te investeren in andere crypto-ondernemingen, met name het vervloekte hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) en de niet-zo-stabiele “stablecoin” Luna. Toen Luna crashte, deed 3AC dat ook. Celsius, de fondsen van zijn gebruikers die in deze en andere mislukte projecten zijn geïnvesteerd, was niet ver achter.

Maar niet alle crypto-accounts waren hetzelfde. Celsius bood iets aan dat “bewaarrekeningen” wordt genoemd, die in wezen op de markt werden gebracht als digitale kluizen – geen rendement, geen rente. En volgens het eigen beleid van het platform, zoals de NYT legt uit dat dat geld nooit van Celsius is geweest. Het behoorde altijd toe aan de gebruikers, die het daar gewoon hielden.

Sinds het faillissement hebben veel van de ongeveer 58.000 houders van een effectenrekening – wier verloren activa samen een kleine maar aanzienlijke $ 150 miljoen van die $ 4,7 miljard implosie vormen – zich snel georganiseerd. Vanwege de aard van hun bezit, denken sommige juridische experts dat ze ooit een kans hebben om het verloren geld terug te krijgen.

“De bewaringsklanten hebben een behoorlijke kans om te zegevieren en hun geld terug te krijgen”, vertelde Adam Levitin, een faillissementsprofessor aan Georgetown Law, aan de NYT.

Dat gezegd hebbende, zal het juridische proces, dat nog steeds onzeker is, waarschijnlijk enige tijd in beslag nemen. Toch is het verfrissend om een ​​lichtpuntje te zien in wat zo’n beetje een zee van absolute ellende was – en bovenal zou het geweldig zijn om een ​​overwinning voor de kleine jongens te zien.

“Als ik deel ga uitmaken van het waarschuwende verhaal in crypto,” vertelde David Little, de houder van de Celsius-bewaarrekening die het gemeenschapscohort vormde, aan de NYT. ‘Ik zal weten dat ik niet gewoon toekeek en niets deed.’

LEES VERDER: Ze verloren Crypto in de crash. Ze proberen het terug te krijgen. [The New York Times]

Meer over crypto-hel: Twee Blockchain Sleazebags hebben mogelijk de hele cryptomarkt gecrasht

Sharing is caring!

Leave a Reply