LAX voegt 1300 EV-opladers toe in een nieuwe opknapbeurt

Tech News


In het laatste teken van de overgang van de auto-industrie naar elektrisch, zegt Los Angeles International Airport (LAX) dat het 1.300 EV-opladers zal toevoegen om de faciliteit te moderniseren.

Volgens een lokale nieuwszender in LA is de enorme opknapbeurt van de luchthaven bijna klaar. Het parkeerbeheer- en transportservicebedrijf dat aan de installatie werkt, ABM, zegt dat het na voltooiing een van de meest uitgebreide EV-oplaadpoorten in de Verenigde Staten zal zijn.

De revisie van de LAX-luchthaven is logisch, aangezien Californië het grootste marktaandeel voor EV’s heeft, met meer dan 1 miljoen EV’s verkocht.

Californië heeft al het meest uitgebreide EV-laadnetwerk en is van plan om de acceptatie van EV’s in de staat te versnellen. In feite heeft de staat een nieuw voorgestelde standaard waarin staat dat Californië pas na 2035 emissievrije voertuigen zal verkopen. Het streeft ook naar 5 miljoen EV’s tegen 2035.

De verhuizing lijkt echter deel uit te maken van een bredere trend. Californië heeft de neiging om de eerste toepasser te zijn als het gaat om nieuwe technologie, vooral omdat het daar is ontwikkeld in plaatsen zoals Silicon Valley.

EV’s verspreiden zich als een lopend vuurtje en zijn goed voor meer dan 6% van de totale Amerikaanse markt. LAX is niet de enige luchthaven die EV-opladers toevoegt. Het voegt gewoon een aanzienlijk aantal toe om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar EV’s.

In feite is de top tien grootste luchthavens in de Verenigde Staten bieden ze allemaal tot op zekere hoogte EV-laden aan. EV-laadbedrijven zoals Blink Charging werken aan een laadnetwerk om het voor EV-bezitters gemakkelijker te maken om te reizen.

LAX die 1.300 nieuwe opladers toevoegt, is waarschijnlijk een voorbode van hoe Amerikaanse luchthavens er in de nabije toekomst uit zullen zien.

LAX-EV-opladers
EV opladen bij LAX Bron: LAX

LAX versnelt elektrische ambities met 1.300 nieuwe EV-opladers

De toevoeging van de EV-oplader maakt deel uit van LAX’s $ 5,5 miljard Moderniseringsprogramma voor aardverschuivingen (LAMP), ingesteld op het bieden van een eersteklas ervaring voor bezoekers.

Het LAMP-programma maakt deel uit van het moderniseringsproject van Los Angeles World Airports ter waarde van 14 miljard dollar, dat tot 2023 zal duren. Ondertussen is de installatie van de 1.300 EV-lader bijna voltooid. Hier zijn een paar details over de opladers:

  • Er zijn al 832 EV-laders geïnstalleerd en klaar voor gebruik.
  • Sommige (LAX specificeert niet hoeveel) hebben capaciteiten van niveau 2, wat gemiddeld ongeveer acht uur kan duren om op te laden.
  • De andere zijn snelle DC-snelladers, die de batterij van een EV in ongeveer 20 minuten tot 80% kunnen opladen.
  • 600 laders staan ​​in de centrale parkeergarages (midden tussen terminals).
  • De rest van de opladers vind je op de economy parkeerplaats.
  • Om een ​​plek voor je EV te reserveren, ga naar Parkeren.FlyLAX.com.

LAX biedt plaats aan EV-rijders met aangewezen parkeerplaatsen voor voertuigen met een lage of geen uitstoot. De rest van de opladers zal naar verwachting eind 2022 klaar zijn. De gebruikelijke tarieven voor opladen zouden als volgt moeten zijn:

  • Tesla Model 3 ongeveer $ 30
  • Mustang Mach-E rond de $ 34
  • Hummer EV rond $ 95

FTC: we gebruiken auto-affiliate links die inkomsten genereren. Meer.


Abonneer je op Electrek op YouTube voor exclusieve video’s en abonneer je op de podcast.

Sharing is caring!

Leave a Reply