Kijk hoe SpaceX binnen 24 uur een tweede batch satellieten lanceert

Tech News


SpaceX lanceert vandaag, zaterdag 14 mei, een batch van 53 Starlink-satellieten vanaf Space Launch Complex 40 (SLC-40) op het Cape Canaveral Space Force Station in Florida. Dit is de tweede Starlink-lancering die het bedrijf uitvoert in slechts 24 uur, met een eerdere Starlink-lancering die gisteren plaatsvond vanaf Vandenberg Space Force Base in Californië.

De lancering van vandaag wordt live gestreamd, inclusief de opwindende landing van de booster van de eerste trap van de raket, en we hebben de details over hoe je thuis kunt meekijken.

Wat te verwachten van de lancering

SpaceX lanceert nog een reeks satellieten om toe te voegen aan zijn Starlink-constellatie, die tot doel heeft abonnees wereldwijde breedbandinternettoegang te bieden. Door satellieten te gebruiken om gegevens te verzenden, is het mogelijk om betrouwbare en redelijk snelle internettoegang te krijgen, zelfs in regio’s met een slechte breedbanddekking, zoals landelijke of bergachtige gebieden.

Starlink is al nuttig geweest bij het leveren van internet in noodsituaties waar traditionele internetdiensten hebben gefaald, zoals: in Oekraïne tijdens de Russische invasie aldaar en in Tonga na de grote uitbarsting van een vulkaan.

SpaceX wil uiteindelijk maar liefst 42.000 Starlink-satellieten lanceren, waarvan er momenteel enkele duizenden in een baan om de aarde zijn. Het bedrijf breidt dit aantal regelmatig uit door regelmatig Starlink-lanceringen uit te voeren met zijn Falcon 9-raket, zoals de lancering gisteren waarvan u de hoogtepunten hieronder kunt zien:

Opstijgen! pic.twitter.com/TWmYoVcNjW

— RuimteX (@SpaceX) 13 mei 2022

De lancering van vandaag zal een soortgelijk patroon volgen, met voorbereidingen voor de lancering en lancering, gevolgd door de inzet van de satellieten. Er is ook de eerste trap van de raket, ook wel de booster genoemd, die terugkeert naar de aarde en wordt gevangen voor toekomstig hergebruik. De booster is ingesteld om te landen in de Atlantische Oceaan, waar hij zal worden gevangen door het droneschip. Lees de instructies.

Hoe de lancering te bekijken

De lancering, inclusief het vangen van de booster, wordt live gestreamd door SpaceX. De lancering is gepland om 16.40 uur ET (1:40 uur PT) op zaterdag 14 mei, maar als het weer slecht is en de lancering uitsluit, is er nog een mogelijkheid om 16.12 uur ET (1:12 uur PT) op zondag 15 mei.

De dekking begint ongeveer 10 minuten voor de lancering, dus rond 16.30 uur ET (13.30 uur PT). U kunt beide bekijken door naar Het YouTube-kanaal van SpaceX of door de video te gebruiken die bovenaan deze pagina is ingesloten.

Aanbevelingen van de redactie


Sharing is caring!

Leave a Reply