Is Pixel 6a de beste cameratelefoon onder Rs. 50.000?

Tech News


Google Pixel 6a – de eerste smartphone van het bedrijf die in bijna twee jaar in India debuteerde – maakte vorige week eindelijk zijn debuut in India. Een afgezwakte versie van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro, de handset zal de krachtige camera’s missen die te vinden zijn op zijn duurdere broers en zussen. De telefoon is echter uitgerust met dezelfde krachtige Tensor SoC onder de motorkap, wat betekent dat hij dezelfde Magic Eraser-functie en Real Tone voor fotografie biedt, die beide beschikbaar zijn op de geavanceerde handsets van Google. Als je in India woont, heb je echter geen keus, aangezien de Pixel 6a de enige smartphone in de serie is die in het land wordt gelanceerd.

In de aflevering van Gadgets 360-podcast Orbital van deze week praat gastheer Akhil Arora met Senior Reviewer Aditya Shenoy die de Google Pixel 6a en Senior Reviewer Sheldon Pinto beoordeelt. We bespreken wat het toestel te bieden heeft en hoe het zich verhoudt tot de concurrentie.

Google heeft dezelfde formule gebruikt voor de camera’s op de Google Pixel 6a – net als zijn voorgangers bevindt de camera zich vooraan en in het midden van de telefoon – en dankzij de Tensor-chip zijn de prestaties volgens Aditya niet op de achtergrond geraakt. Als eigenaar van een Pixel 4a, die wordt geleverd met een zwakkere Snapdragon-chipset, was Sheldon het daarmee eens en zei dat de zaken zijn vertraagd na de Android 12-update. Het is echter misschien niet logisch om de duurdere Pixel 6 en Pixel 6 Pro aan te schaffen, omdat ze niet in het land zijn gelanceerd en mogelijk niet worden gedekt door een garantie, waarschuwt Aditya.

De software op de Pixel is iets waar Android-puristen aan gewend zijn geraakt, en de Pixel 6a blijft een schone ervaring leveren zonder bloatware, aldus Aditya. De smartphone heeft echter een 60Hz-scherm. Wanneer meer betaalbare smartphones – zoals de Realme 9 Pro – schermen bieden met verversingsfrequenties van 90 Hz en 120 Hz, kan de Pixel 6a sommige kopers teleurstellen. Aditya kwam ook een bug tegen die ook enkele andere recensenten heeft getroffen, met een onbetrouwbare vingerafdrukscanner, die een veiligheidsrisico voor gebruikers zou kunnen vormen.

Google Pixel 6a Eerste indrukken: een nieuw begin?

Prijzen zijn altijd een uitdaging geweest voor de Pixel-serie, benadrukt Aditya, vooral in vergelijking met de Nexus-serie. De vroege versies, zoals de Pixel 2, waren te duur voor gebruikers in India, wat betekende dat gebruikers ze zouden kopen na zware prijsdalingen, zegt Sheldon. Aditya is het daarmee eens en zegt dat Google achter de iPhone aan wilde gaan, wat het bedrijf op de lange termijn misschien zou hebben gekost. Met het hogere segment veroverd door Samsung en Apple in India, hoeveel een deuk kan Google maken in de vlaggenschipcategorie? Misschien is dat de reden waarom het bedrijf heeft besloten de Pixel 6 en Pixel 6 Pro niet in India te lanceren.

Je kunt dat allemaal in detail en meer beluisteren in onze aflevering door op de afspeelknop op de hierboven ingesloten Spotify-speler te drukken.

Als je nieuw bent op onze site, kun je de Gadgets 360-podcast Orbital vinden op je favoriete platform — zij het Amazon-muziek, Apple-podcasts, Google Podcasts, Gaana, JioSaavn, Spotifyof waar u ook naar uw podcasts luistert.

Vergeet niet de Gadgets 360-podcast te volgen, waar je ook luistert. Beoordeel ons ook en laat een recensie achter.

Sharing is caring!

Leave a Reply