iOS 16 laat Face ID eindelijk werken in landschap op iPhone

Tech NewsApple’s nieuwe iOS 16 zal eindelijk een langdurige irritatie oplossen met Face ID op de iPhone. Het werkt nu in landschapsweergave.

Iedereen die zijn iPhone ooit voor langere tijd met een ingebouwde gamecontroller zoals de Backbone One heeft gebruikt, of die zijn iPhone heeft laten inslapen tijdens het kijken naar een landschapsvideo, kent een zeer specifieke vorm van pijn. De pijn van het niet kunnen ontgrendelen van uw geavanceerde smartphone, tenzij deze in portret is georiënteerd.

Apple heeft er in al zijn wijsheid voor gekozen om zijn anders magische gezichtsherkenningssysteem alleen te laten werken bij ‘normaal’ gebruik van telefoons. Er is geen technische reden waarom dit zo is, aangezien je Face ID iPads al enkele jaren in beide richtingen kunt ontgrendelen.

Gelukkig ziet Apple dit onoplettendheid in iOS 16 correct. Zoals opgemerkt door Twitter-gebruiker Parker Ortolani, is Face ID nu een ding.

Een reis naar Apple’s officiële iOS 16 Preview-pagina bevestigt het goede nieuws, maar vermeldt ook dat Face ID alleen in landschap zal werken “op ondersteunde iPhone-modellen”.

We moeten nog precies aangeven welke modellen dit zal bevatten. Sommigen speculeerden dat dit voor de iPhone 12 en hoger zal zijn, zoals het geval was met Apple’s recente Face ID-oplossing voor het dragen van maskers.

Afgezien van horizontale gezichts-ID belooft iOS 16 een aantal opwindende toevoegingen, waaronder een aanpasbaar vergrendelscherm, bewerkbare iMessages, enkele opwindende live-tekstverbeteringen, een nieuwe Home-app en nog veel meer.Sharing is caring!

Leave a Reply