Hoe u het wachtwoord van uw wifi-netwerk kunt zien op de iPhone met iOS 16

Tech News


Het onthouden van wifi-wachtwoorden – vooral die met lange combinaties van letters, cijfers en speciale tekens – is moeilijk. Gelukkig voor jou is dat allemaal verleden tijd. Apple heeft een nieuwe functie toegevoegd in iOS 16 waarmee je het wachtwoord kunt zien van een wifi-netwerk waarmee je iPhone is verbonden.

Naast het eenvoudig zien van het wachtwoord van je wifi-netwerk, kun je met iOS 16 ook wifi-netwerken verwijderen die je niet meer gebruikt. Elke keer dat uw iPhone verbinding maakt met een Wi-Fi-netwerk, wordt deze opgeslagen op uw apparaat voor gemakkelijke toekomstige toegang. Als u verbinding maakt met veel Wi-Fi-netwerken, of reist en een paar netwerken gebruikt die u nooit meer nodig zult hebben, zullen ze uw lijst met Wi-Fi-netwerken verstoppen. In iOS 16 kun je eindelijk dingen opruimen.

Je moet iOS 16 op je iPhone hebben geïnstalleerd, die, zoals je misschien weet, momenteel in bèta is. Als je geen problemen wilt hebben met mogelijke bugs, wacht dan tot Apple het dit najaar uitbrengt.

Hoe u uw wifi-wachtwoord kunt zien

Natuurlijk kun je het wachtwoord gewoon van de achterkant van de router halen of een notitie opgraven waar je het hebt neergekrabbeld of misschien een wachtwoordbeheerder, maar het is nog steeds een gedoe. Gelukkig, als je eenmaal verbinding hebt gemaakt met een wifi-netwerk, kent je iPhone het wachtwoord al en als je op de juiste knoppen tikt, wordt het onthuld. Handig om te delen met vrienden en familie.

Met een paar tikken kun je je wifi-wachtwoord zien – en het vervolgens delen als dat nodig is.Oliver Haslam / Input

  • Open de app Instellingen op je iPhone met iOS 16 en tik op ‘Wi-Fi’.
  • Tik op de naam van het wifi-netwerk waarmee je bent verbonden. Het staat bovenaan, onder de wifi-schakelaar.
  • Tik op het wachtwoordvak en authenticeer met Face ID of Touch ID.
  • Tik op “Kopiëren” om het wachtwoord naar uw klembord te kopiëren.

U kunt dat wachtwoord nu overal plakken en naar vrienden en familie sturen wanneer ze ook verbinding moeten maken met het wifi-netwerk.

Wi-Fi-netwerken verwijderen

Dit is een functie die lang op zich heeft laten wachten en nu is het Tenslotte hier. Laten we enkele van de wifi-netwerken opruimen die u in jaren niet hebt gebruikt.

Je zult er versteld van staan ​​met hoeveel wifi-netwerken je iPhone verbinding heeft gemaakt. Ruim ze voorgoed op.Oliver Haslam / Input

  • Open de app Instellingen op je iPhone met iOS 16 en tik op ‘Wi-Fi’.
  • Tik op “Bewerken” in de rechterbovenhoek, onder het batterijpictogram.
  • Verifieer met Face ID of Touch ID en er verschijnt een lijst met alle netwerken die je ooit hebt gebruikt.
  • Tik op de rode knop “-” naast het netwerk dat u uit de lijst wilt verwijderen en tik op “Verwijderen” om de actie te bevestigen.

Het verwijderen van een netwerk betekent natuurlijk niet dat u er nooit meer verbinding mee kunt maken. Maar het betekent wel dat het uw verbindingsgeschiedenis niet meer verstopt.

Meer iOS 16-handleidingen

Sharing is caring!

Leave a Reply