Google pusht belangrijke, levensreddende update voor Pixel 3 en Pixel 3 XL

Tech News


TL;DR

  • Google rolt een nieuwe, onverwachte update uit voor de Pixel 3 en Pixel 3 XL.
  • De telefoons krijgen nu VoLTE-roamingondersteuning, zodat ze kunnen blijven bellen.

Google heeft een onverwachte update uitgebracht voor de Pixel 3 en Pixel 3 XL.

De twee vlaggenschepen werden gelanceerd in 2018 en zouden hun laatste update krijgen in oktober 2021. In februari van dit jaar heeft Google echter nog een update naar de telefoons gepusht, inclusief de beveiligingspatch voor de maand. Nu, in wat misschien wel de absoluut laatste update voor de telefoons is, heeft Google ze VoLTE (Voice over LTE) roaming-mogelijkheden gegeven.

Hoewel het een kleine update is, met niets meer te bieden dan VoLTE-roamingondersteuning, is het een belangrijke update voor degenen die nog steeds vasthouden aan de oude vlaggenschepen.

Waarom is de update van de Pixel 3-serie belangrijk?

Carriers zijn momenteel bezig met het uitfaseren van 2G- en 3G-netwerken in de VS. Terwijl de oude technologie verdwijnt, geeft de nieuwe update van Google de Pixel 3-telefoons de mogelijkheid om via LTE te bellen en te voorkomen dat ze overbodig worden.

Het bedrijf heeft eerder aangegeven dat telefoons die VoLTE of VoLTE-roaming niet ondersteunen, spraakoproepdiensten kunnen verliezen, inclusief oproepen naar 911, of connectiviteit wanneer de 3G-netwerken worden afgesloten. Dus als je je Pixel 3 of 3 XL wilt blijven gebruiken om te bellen, moet je de laatste update downloaden.

Google bevestigde de update in de volgende verklaring om: 9to5Google:

In juni 2022 bracht Google een software-update uit die VoLTE-roaming mogelijk maakte voor veel Amerikaanse en wereldwijde providers. Hierdoor kunnen veel Pixel-apparaten in de VS roamen met VoLTE, als je provider VoLTE-roaming ondersteunt. Neem contact op met uw provider voor meer informatie.

Als u geïnteresseerd bent in de nieuwste builds, kunt u deze downloaden via de onderstaande links.

Sharing is caring!

Leave a Reply