Ford hints om LFP-batterijen naar de Mustang Mach-E en F-150 Lightning te brengen

Tech News


Ford werkt eraan om ijzerfosfaatbatterijen (LFP) te brengen in zijn eerste generatie elektrische voertuigen, zoals de Mustang Mach-E en F-150 Lightning. Het zou de zorgen over de levering van batterijcellen helpen verlichten naarmate de autofabrikant zijn EV-productie opvoert.

IJzerfosfaatbatterijen (LFP), die geen nikkel of kobalt gebruiken, zijn traditioneel goedkoper en veiliger, maar ze bieden minder energiedichtheid, wat minder efficiƫntie en een kortere actieradius voor elektrische voertuigen betekent. Ze zijn de laatste tijd echter zodanig verbeterd dat het nu zinvol is om kobaltvrije batterijen te gebruiken in voertuigen met een lager bereik en kortere afstanden. Het maakt ook de productie van batterijcellen vrij met andere, meer energierijke chemicaliƫn om voertuigen met een groter bereik te produceren.

Tesla was zich al vroeg bewust van dit feit en begon de chemie over te nemen voor zijn elektrische voertuigen met een kortere actieradius. Ongeveer de helft van Tesla’s voertuigen die het afgelopen kwartaal werden geproduceerd, was uitgerust met LFP-batterijcellen.

Nu klinkt het alsof Ford overweegt een soortgelijke aanpak te volgen.

Tijdens de laatste winstoproep van Ford werd CEO Jim Farley gevraagd naar LFP-cellen, en hij liet doorschemeren dat het bedrijf van plan is deze toe te voegen aan hun huidige “eerste generatie” elektrische modellen:

Ja. We werken al geruime tijd aan LFP, dus laten we het daar maar bij laten. Wat ik daarmee bedoel, is dat het ontwerpen van LFP-oplossingen in onze eerste generatie producten iets is dat we zien als een grote kans om snel te handelen.

Farley lijkt te zeggen dat Ford van plan is om Mustang Mach-E en F-150 Lightning-voertuigen te bouwen met LFP-batterijcellen. Ford heeft belangrijke plannen om zijn EV-productie op te voeren, vooral met de F-150 Lightning, die het van plan is om volgend jaar op te voeren tot 150.000 eenheden.

Daarvoor zijn veel meer batterijen nodig dan voor de minder dan 50.000 Mustang Mach-E die het bedrijf in 2021 leverde.

Als Ford LFP-batterijen in de VS en Mexico kan bemachtigen om de kortere versies van die voertuigen te bouwen, zou dat de productie helpen verhogen en op nikkel gebaseerde cellen vrijmaken voor nog meer productie van de versies met een groter bereik.

FTC: we gebruiken auto-affiliate links die inkomsten genereren. Meer.


Abonneer je op Electrek op YouTube voor exclusieve video’s en abonneer je op de podcast.

Sharing is caring!

Leave a Reply