Eigenaren van oudere Kindles kunnen binnenkort geen e-boeken op het apparaat kopen

Tech News


Het is misschien eindelijk tijd om die dikke oude Kindle te upgraden. Een hele reeks oudere Kindle-generaties zullen geen toegang meer hebben tot de Kindle Store vanaf het apparaat zelf, wat misschien wel de handigste functie is die Amazon’s e-readers bieden.

De Kindle-modellen in kwestie omvatten de modellen van de 2e generatie, de 4e generatie en de 5e generatie, evenals de Kindle DX en het Kindle-toetsenbord. Amazone een e-mail gestuurd om Kindle-eigenaren te selecteren om hen te laten weten dat hun apparaten door de wijziging zouden worden beïnvloed, volgens Goede e-reader.

Deze verandering is niet bepaald wereldomvattend, om eerlijk te zijn – er zijn andere manieren waarop Kindle-bezitters e-boeken kunnen kopen en deze kunnen synchroniseren met hun apparaten. Desalniettemin markeert het een belangrijke stap in de richting van het einde van hun levensduur voor deze oudere modellen, en het zal een beetje vervelend zijn voor degenen die ze nog steeds gebruiken.

Maar waarom? — Amazon heeft consumenten niet echt een goede reden gegeven voor de sluiting van de winkel. Goede e-reader vermoedt dat het een compatibiliteitsprobleem is tussen oudere Kindles en hun internetdiensten.

Het is waarschijnlijk dat de oudere Kindle-hardware fysiek niet in staat zal zijn om verbinding te maken met de Kindle Store als de zomer ten einde loopt. De originele Kindles waren allemaal ingesteld om TLS 1.0 en 1.1 te gebruiken voor hun internetverbindingen, en compatibiliteit met nieuwere TLS-protocollen is gewoon niet mogelijk vanaf deze apparaten.

Als het voor Amazon mogelijk zou zijn om eenvoudig een software-update uit te brengen om de winkelcompatibiliteit te vernieuwen, zou het dat absoluut doen. Waarom zou Amazon het klanten moeilijker willen maken om hun geld af te staan?

Koop ze ergens anders — Deze oudere Kindles zijn nog niet verouderd. Lezers kunnen hun e-boeken nog steeds kopen via de Amazon-website en ze synchroniseren via een USB-kabel of wifi. Amazon biedt gebruikers zelfs $ 40 aan e-boektegoed voor de moeite – en 30 procent korting op een nieuwe Kindle, als de langzame ondergang niet leuk voor hen is.

De meeste van deze Kindles bestaan ​​op dit moment al meer dan een decennium. Elke productondersteuning is belangrijk nu er sindsdien zoveel iteraties zijn uitgebracht. Het is onwaarschijnlijk dat veel mensen hun oude Kindles nog steeds gebruiken voor dagelijks lezen – de meesten hebben een upgrade naar modernere Kindles uitgevoerd of hebben oplossingen gevonden bij andere e-readerbedrijven.

Sharing is caring!

Leave a Reply