BenQ kondigt 48-inch Mobiuz OLED-gamingmonitor en meer aan op Gamescom 2022

Tech NewsBenQ, een wereldwijd merk voor consumentenelektronica, kondigt aan dat bezoekers op Gamescom 2022 voor het eerst meerdere nieuwe gamingmonitors van MOBIUZ en de nieuwste producten van het professionele e-Sports-merk ZOWIE kunnen ervaren. Van 24 tot 28 augustus in Keulen, Duitsland, krijgen bezoekers van de BenQ-stand (stand A-031, hal 08.1) de kans om een ​​meeslepende gaming-realiteit te verkennen terwijl ze de volgende generatie van topprestaties ontdekken, ontworpen voor gamers van alle niveaus. Deze editie wordt nog specialer omdat deze zowel persoonlijk als online wordt gehouden.

‘Bij BenQ streven we er continu naar om gamers ultieme audiovisuele onderdompeling en slimme AI-innovaties te bieden om een ​​verbeterde game-ervaring te garanderen. Op deze manier kunnen we spelers helpen een next-level performance te bereiken’, zegt Steve Chu, President van BenQ Europe. ‘Aangezien het ons doel is om eersteklas ervaringen te creëren voor alle soorten gamers, was de logische volgende stap voor ons om onze klanten de nieuwste beeldschermtechnologie te bieden die de manier waarop ze omgaan met hun virtuele werelden zal veranderen’, vervolgt de president van BenQ Europe.

‘Gamescom is het perfecte wereldwijde platform waarop voor het eerst onze nieuwste generatie gaming-monitoren wordt getoond, aangezien het een van de beste gaming-evenementen ter wereld is’, besluit Chu. ‘Tijdens deze vijf dagen kijken we ernaar uit om iedereen op onze stand te verwelkomen en ze de displays voor het eerst te laten ervaren.’

De nieuwe MOBIUZ-productlijn omvat de modellen EX480UZ, EX270M en EX270QM. De EX480UZ is BenQ’s eerste gamingmonitor met een OLED-paneel, 48-inch, 4K-resolutie, een verversingssnelheid van 120 Hz, ultrasnelle responstijd van 0,1 ms, met True 10-bits kleur en True Black HDR 400. Het model beschikt ook over FreeSync Premium en BenQ’s HDRi-technologie, evenals een KVM-switch, scenariomapping met afstandsbediening, lichttuner en treVolo-luidsprekers. Daarom is de EX480UZ de perfecte keuze voor eindgebruikers die hun game-ervaring willen upgraden.

De EX270M en EX270QM zijn de eerste MOBIUZ-monitoren die 240 Hz en razendsnelle 1msGtG bieden, een prestatieniveau dat ideaal is voor FPS-gaming. Het EX270M-model heeft onder andere een 27-inch FHD-scherm en IPS-paneel, evenals twee 2.1-kanalen en een 5 W subwoofer treVolo-audiosysteem.

Het EX270QM-model wordt geleverd met een 27-inch QHD-scherm en IPS-paneel met VESA HDR 600-certificering. Bovendien zorgt de HDMI 2.1-connectiviteit voor VRR-compatibiliteit (variabele verversingssnelheid) voor gameconsoles van de laatste generatie, wat een soepele gameplay-prestaties garandeert zonder schermscheuren. Zowel de EX270QM als de EX270M worden geleverd met scenariomapping, afstandsbediening en lichttuner.

ZOWIE, BenQ’s e-Sports specialist submerk, zal ook aanwezig zijn op de BenQ stand. ZOWIE, dat door e-Sport-spelers algemeen wordt erkend voor zijn best presterende producten, is onlangs de officiële displaypartner geworden van de Valorant Challenger Tour EMEA 2022 van de RIOT Games. Op de stand krijgen bezoekers de kans om hun nieuwste producten uitgerust met DyAc⁺-technologie, die bewegingsonscherpte drastisch vermindert. Bovendien krijgt iedereen de kans om de XL Setting to Share-tool te ervaren waarmee weergave-instellingen met anderen kunnen worden gedeeld door ze als profiel te verzenden.

ZOWIE’s volgende generatie C-serie muis en G-SR-SE muismat zullen ook beschikbaar zijn voor gamers om uit te proberen op de stand.

Alle monitoren zijn voorzien van BenQ’s toonaangevende Eye-Care-technologie. Dit zorgt voor een flikkervrije ervaring en weinig blauw licht voor een comfortabele kijkervaring tijdens langere speelperiodes. Alle monitoren worden ook vergezeld van in hoogte verstelbare standaards om maximaal comfort voor gamers te garanderen.

Bovendien kunnen bezoekers op de BenQ-stand de X3000i-projector zien, die onlangs is bekroond met de prestigieuze EISA Award als EISA GAMING PROJECTOR 2022-2023 in de categorie ‘Home Theatre Display & Video’. Voor gamers biedt dit model een vooraf geconfigureerde ‘Fast Mode’, met een speciale afstandsbediening, en responstijden tot bijna 4 ms bij 1080p/240 Hz (en 16 ms voor 4K/60 Hz), samen met drie gamemodi geoptimaliseerd voor verschillende genres.

De drie monitoren zijn vanaf september/oktober te pre-orderen. De BenQ Mobiuz EX480UZ wordt verkocht voor € 1.999, de EX270M voor € 399, EX270QM voor € 799.

Sharing is caring!

Leave a Reply