Bekijk de meest complete gemummificeerde babywolharige mammoet die ooit in Noord-Amerika is gevonden

Tech News


Het is een meisje! Maak kennis met Nun cho ga, de meest complete gemummificeerde baby wolharige mammoet ooit gevonden in Noord-Amerika. De bijna complete mummie werd gevonden in de Klondike-goudvelden in het traditionele territorium van Tr’ondëk Hwëch’in in de Canadese provincie Yukon, door mijnwerkers die aan de Eureka Creek werkten, zeiden de regeringen van Yukon en Trʼondëk Hwëchʼin in een gezamenlijk persbericht.

“Als onderdeel van het herstel van Nun cho ga, was de babywolharige mammoet die deze week in de permafrost in de Klondike werd gevonden (op Solstice and Indigenous Peoples’ Day!), het meest opwindende wetenschappelijke waar ik ooit deel van heb uitgemaakt, uitgezonderd ‘, schreef Dan Shugar, een professor in de afdeling geowetenschappen aan de Universiteit van Calgary, op Twitter.

Trʼondëk Hwëchʼin Elders noemden het mammoetkalf Nun cho ga, wat “groot babydier” betekent in de Hän-taal.

Hoewel de Yukon wereldberoemd is vanwege de ijstijddieren die daar zijn ontdekt, merkt de release op dat “gemummificeerde overblijfselen met huid en haar zelden worden opgegraven” en noemt Nun cho ga “de meest complete gemummificeerde mammoet die in Noord-Amerika wordt gevonden.”

foto-8

De baby stierf waarschijnlijk meer dan 30.000 jaar geleden, tijdens de laatste ijstijd.

Yukon-regering

“Als paleontoloog in de ijstijd is het een van mijn levenslange dromen geweest om oog in oog te staan ​​met een echte wolharige mammoet,” zei Grant Zazula, een paleontoloog voor de regering van Yukon, in de release. “Die droom is vandaag uitgekomen. Nun cho ga is prachtig en een van de meest ongelooflijke gemummificeerde dieren uit de ijstijd die ooit in de wereld zijn ontdekt. ​​Ik ben opgewonden om haar beter te leren kennen.”Sharing is caring!

Leave a Reply