Apple-leverancier Foxconn schort productie in 2 Chinese fabrieken op vanwege verspreiding van COVID-19

Tech News


De belangrijkste leverancier van Apple, Foxconn Technology Group, stopte de activiteiten in twee van zijn fabrieken in Kunshan in het oosten van China nadat nieuwe gevallen van COVID-19 ter plaatse waren gemeld, meldde de South China Morning Post maandag.

De activiteiten in die fabrieken zijn sinds vorige week woensdag opgeschort, waarbij alle werknemers zijn opgesloten in slaapzalen binnen, aldus het rapport.

De twee Foxconn-fabrieken, gelegen in Dianfa en Fuhong in het noordelijke deel van Kunshan, zijn twee van de vier productiecampussen die in de stad worden geëxploiteerd door het Taiwanese bedrijf, ook bekend als Hon Hai Precision Industry Co Ltd.

Apple en Foxconn hebben niet onmiddellijk gereageerd op het verzoek van Reuters om commentaar.

Door de verspreiding van het virus werden ook verschillende andere fabrieken gesloten.

Eerder deze maand moest Pegatron, een andere leverancier van Apple-onderdelen, de activiteiten opschorten in twee van zijn fabrieken in Shanghai en Kunshen in China. De regering in China heeft strikte regels opgelegd om de verspreiding van COVID-19, die zich wijdverbreid in het land heeft verspreid, tegen te gaan. Andere fabrikanten hebben ook hun activiteiten moeten opschorten, maar sommige bedrijven, zoals Unimicron, hebben aangekondigd dat ze hun activiteiten gedeeltelijk zullen hervatten.

© Thomson Reuters 2022


Sharing is caring!

Leave a Reply