Apple klaagt startup aan voor het stropen van zijn ingenieurs om geheime informatie te stelen

Tech News


“Vanaf juni 2021 begon Rivos een gecoördineerde campagne om Apple-medewerkers te targeten met toegang tot bedrijfseigen en handelsgeheime informatie van Apple over Apple’s SoC-ontwerpen.”

In een nieuwe rechtszaak die door Apple is aangespannen, wordt beweerd dat een startup met de naam Rivos Apple-ingenieurs van het bedrijf heeft weggekaapt en dat die werknemers gigabytes aan gevoelige informatie hebben meegenomen.

in een rechtszaak vrijdag ingediend Appel beweerde:

“Stealth-modus”-startup Rivos, opgericht om zijn eigen concurrerende SoC’s te ontwerpen en op de markt te brengen, heeft zijn gelederen aangevuld met tientallen voormalige Apple-ingenieurs. Vanaf juni 2021 begon Rivos een gecoördineerde campagne om Apple-medewerkers te targeten met toegang tot bedrijfseigen en handelsgeheime informatie van Apple over de SoC-ontwerpen van Apple. Apple stuurde Rivos prompt een brief om Rivos op de hoogte te stellen van de vertrouwelijkheidsverplichtingen van de voormalige werknemers van Apple, maar Rivos reageerde nooit.

Het pak zegt verder dat sommige werknemers bij het accepteren van hun aanbiedingen “gigabytes aan gevoelige SoC-specificaties hebben genomen en bestanden hebben ontworpen met behulp van USB-drives om materiaal te ontladen of AirDrop om bestanden over te dragen:

“Anderen hebben omvangrijke presentaties op bestaande en niet-uitgebrachte Apple SoC’s – gemarkeerd als Apple Proprietary and Confidential – op hun persoonlijke cloudopslagstations opgeslagen. Eentje maakte zelfs een full Time Machine-back-up van zijn volledige Apple-apparaat op een persoonlijke externe schijf.”

In de rechtszaak wordt beweerd dat Rivos werknemers heeft verteld om versleutelde communicatie-apps te installeren voordat ze de gesprekken voortzetten. Apple eist schadevergoeding voor “enige ongerechtvaardigde verrijking” veroorzaakt door “verduistering van de handelsgeheimen” en een gerechtelijk bevel tegen het bedrijf, evenals teruggave van gestolen eigendommen.Sharing is caring!

Leave a Reply